Koiranäyttelyiden lama-aika ja tuomariongelmat

Virtuaalimaailmaa ja -koiria koskevat asia-aiheet.
Viesti
Julkaisija
whokilledbambi
Höpsö veitikka
Viestit: 6839
Liittynyt: Ti Heinä 01, 2008 1:49 pm

Koiranäyttelyiden lama-aika ja tuomariongelmat

#1 Viesti Kirjoittaja whokilledbambi » Ma Joulu 30, 2013 10:07 am

Koiranäyttelyiden lama-aika - onko se käsillä? Entä tuomariongelmat - ovatko yleistyneet, miksi?

En itse ole lähes vuoteen-puoleen vuoteen ollut kovinkaan aktiivinen koiranäyttelysaralla, mutta seuraillut satunnaisesti tuomaripyyntökeskustelua ja tulosten perään huutelulle tarkoitettua keskustelua. Monilla lajeilla tuntuu nykyään vallitsevan tuomariongelma - ei vaan löydy. Lopulta kilpailun omistaja joutuu/saa tuomaroida oman kilpailunsa ja monilta järjestäjiltä se syö intoa kun kerta toisensa jälkeen pitää itse tuomaroida. Vastaavasti taas sama tuomari on joka toisessa kilpailussa ja joillakin käy niin, että kaikki luokkanousuihin (näyttelyissä valioituminen) oikeuttavat tulokset ovatkin samalta tuomarilta ja näin ollen ei nousta tai valioiduta.

Takerrun kuitenkin koiranäyttelyiden maailmaan, koska siinä näyttää olevan nyt suurin aukko kisojen järjestämistiheydessä sekä tuomarien määrässä. Aktiivisimpina vuosinani YVNL:n kalenteri oli niin täynnä, että jouduin keskittymään löytääkseni omalle roturyhmälleni sopivat kilpailut. Nyt näen ne ensivilkaisulla enkä joudu edes skrollaamaan sivua alaspäin.

Miten voidaan innostaa näyttelynjärjestäjiä? Miten saadaan tuomareita aktiivisemmiksi?

Pitääkö ilmoittautumistekniikkaa muuttaa? Miten? Onko sähköposti "so last season", pitäisikö jonkun (taas se maaginen joku...) kehitellä simppeli lomakeratkaisu? Pitäisikö koiramääriä rajoittaa niin että järjestäjälle tulisi hieman vähemmän hommaa lisäämisessä?

Tuomareiden osalta yksi suurin ongelmista tuntuu olevan radiohiljaisuus. Kun lähetetään kysely tuomarihalukkuudesta tulee viesti takaisin bumerangina tai toisessa päässä vallitsee syvä hiljaisuus. Pitäisikö näistä tuomareista kertoa tuomarivastaavalle (Eros), joka antaa jokaisesta vastaamattomasta viestistä varoituksen (kun X-aika on kulunut) ja riittävillä varoituksilla poistetaan tuomarioikeudet. Jos seurataan keppi/porkkana-mallia, mikä silloin olisi porkkana? Saa helpommin oikeudet muihin rotuihin jos hoitaa työnsä oikein eikä tuomarilla vielä ole kaikkien rotujen tuomarointioikeuksia? Mitä se merkitsee näytteilleasettajille - palkinnot menevät täysin rotumääritelmän vastaiselle koiralle? Toisaalta mitä olen itse seurannut niin ei lähes kukaan virtuaalimaailmassa tahallaan pistä T/H-arvoisen koiran kuvia vaan iso osa ihmisistä pyrkii pistämään vähintään ERIn arvoiset kuvat ja alkavat rukoilemaan SA:ta ja sertiä.

Itseäni kiinnostaa etenkin tuomareiden vastaukset. Vastaatko aina jokaiseen kyselyyn (riippumatta siitä, onko vastauksesi kyllä tai ei), jos et, niin miksi et? Onko se työlästä kirjoittaa "en valitettavasti voi tuomaroida"? Entä muiden kollegoiden epäaktiivisuus - lannistaako se omaa intoasi?
vuoden • 2009 omaperäisin nimimerkki, • 2010 nousukas, päätirtinaurattaja & persoona
2011 lempinimien kerääjä & vitsien kertoja, • 2012 päätirtinaurattaja, • 2014 vitsiniekka
2015 vitsiniekka, pilkunviilaaja & agikiitäjä • 2016 vitsiniekka, nimimerkki & agikiitäjä • 2017 vitsiniekka • 2018 aktiiviharrastaja

Avatar
Shady
Pohjasakan hämmentäjä
Viestit: 4738
Liittynyt: Pe Kesä 13, 2008 1:06 pm
Paikkakunta: Korvessa on kivaa
Viesti:

Re: Koiranäyttelyiden lama-aika ja tuomariongelmat

#2 Viesti Kirjoittaja Shady » Ma Joulu 30, 2013 10:59 am

Tää on nyt koko vuoden ollut huomattavissa vähän joka lajissa. Suurin syy lienee se, että monet harrastajat ovat nyt hiljattain lopettaneet, vähentäneet toimintaansa tai ovat tauolla. Tällä hetkellä on aktiivisia harrastajia vähemmän kuin itse muistan koskaan olleen, joten ei ihme, että kisojen järjestäjiä ja niitä tuomareita on niukasti tai aina ne samat naamat.

Mä oon koittanut kaikenmoisia kisoja, kokeita ja näyttelyitä järjestää niin paljon kuin vain aika on antanut periksi, kuitenkin kaiken saa järjestää sillä ajatuksella, että joutuu luultavasti itse tuomaroida kaiken.

Mulla ainakin alkaa olla omien koirien kalenterit niin täynnä omaa nimeäni, ettei oikein enään tuo Canis Rabiosikaan jaksa innostaa. Olishan se kiva, ettei kymmenestä kokeesta kahdeksan olisi saman ihmisen tuomaroima :P

Näyttelyissä mua harmittaa lähinnä vain se, että tuomarien vähyyden (/innottomuuden) takia samat tuomarit kerta toisensa jälkeen tuomaroivat/joutuvat tuomaroimaan samoja rotuja, jolloin ei näyttelytuloksiinkaan tule oikein mitään uutta. Monessa viime aikaisessakin näyttelyssä on tuomari listaa katsoessa osannut jo arvata mitä mikäkin koira saa, koska tuomarit on jo koirani monesti arvostellu. Just katsoin yhden mun whippetin näyttely kalenteria ja siellä seitsemästä tuloksesta viisi on samalta tuomarilta. Ja nämä viisi tulosta ovat tietenkin kaikki samanlaisia PN sijoitusta lukuunottamatta (riippunut onko yksi toinen narttu osallistunut).

Nyt loppuvuotta kohden on mun mielestäni tuomarit alkanut paremmin vastaamaan, vaikka vieläkin useat jättävät kokonaan vastaamatta. Kuitenkin nyt on ruvennut tulemaan niitä "valitettavasti en ehdi" viestejä myös.

Itse piviko tuomarina vastaan aina kaikkiin tuomari pyyntöihin ja pyrin parhaani mukaan aina auttamaan edes vähän. Tässä päästään kyllä taas tuohon edellä motkottamaani asiaan. Mun nimeä varmaan näkyy joidenkin pivikojen näyttelykalentereissa ihan riittävästi ja joku, jonka koira muilla on pärjänny ja mulla saanu esimerkiksi pelkkää eriä niin kyllä se varmaan ottaa päähän.

Mä en näe tuossa porkkanassa apua. En vain osaa ajatella, että jollain kannustimella saisi paremmin porukkaa liikkeelle tuomaroimaan. Voi myös olla, että jos porkkana on tarpeeks hieno ja tavoteltava juttu niin lähetään hamstraamaan niitä rotuja ja sitten ei ehditä/muisteta tehdäkkään niitä tuloksia tai sitte aletaan hutiloimaan. Sen sijaan tuon rangaistus puolen voisin nähdä toimivanakin. Tai periaatteessahan sellainen onkin käytössä, kun eikös Eros tee niitä listan putsauksia aina välillä ja heittää raakasti ne tuomarit pois, joilta ei tule vastausta? Tietty vois siihen vielä lisätä jonkun ilmotus listan, että kelle kaikille on maili lähetetty päivänä X ja ketä on päivään X mennessä vastannut. Se toimisi varmaan ihan vaikka turrilan keskustelussa. Julkisesti esillä niin se varmaan riittäisikin innostamaan joko vastaamaan tai reilusti jättäytymään tauolle.

(Toivottavasti tästä unisesta sepustuksesta saa jotain selkoa)
Vuoden Kasvattaja 2013
Vuoden Ratamestari & Tuomari 2013
Vuoden Kennelinpitäjä, Pokaalikahmija & Aktiivikasvattaja 2014
Vuoden Liitonpitäjä 2015
Vuoden Kennelinpitäjä, Ratamestari, Aktiivikasvattaja & Liitonpitäjä 2016
Vuoden Pokaalikahmija, Ratamestari, Ulkoasuntekijä & Aktiivikävijä 2017
Vuoden Liitonpitäjä, Pilkunviilaaja & Ulkoasuntekijä 2018


VFCI - Käräytys - KultsuRinki

Avatar
Quattro
Vuohenruokaa
Viestit: 1834
Liittynyt: La Touko 02, 2009 2:09 pm
Paikkakunta: Rauma

Re: Koiranäyttelyiden lama-aika ja tuomariongelmat

#3 Viesti Kirjoittaja Quattro » Ma Joulu 30, 2013 11:29 am

Itse innostuin joulukuun alussa uudelleen noin vuoden tauon jälkeen. Päätin innoissani järjestää näyttelyä kaikille roduille, jotta saan omia koiria näyttelyihin pitkästä aikaa ja muut voisivat ilmoitella koiriaan, sillä näyttelykalenteri oli hyvin hiljainen ja näyttelyitä kaikille roduille ei kauheasti ollut lukuunottamatta voittaja näyttelyitä. Anoin näyttelyn joulukuun alussa ja vastausposti tuli vasta joulupyhillä. Vastaus oli vielä hylkäävä, koska pienet mokat oli näyttelysivulle lipsahtaneet. Eipä siinä mitään ihan ok hylätä aiheesta, mutta edes koko vastauksessa kesti noin kauan. Nyt laitoin uudelleen anomuksen (heti siis kun hylkäyksen), mutta en tiedä kerkeääkö VIP:iin (11.1) mennessä tulla vastaus hyväksytystä/hylätystä. Tämä mielestäni ärsyttää! Jos olisi innokas kisojen järjestäjä anomuksien hyväksymisissä kestää todella kauan. Koiratanssikisoja meinasin järjestää, mutta kisoja ei ole kalenterissa ollut moneen kukauteen joten jätin anomatta, koska ajttelin ettei anomusta käsitellä ihan heti. Voi tietysti olla, ettei kisojen järjestäjiä ole ollut ja olen väärässä.

Tuomareita aloin kyselemään näyttelyyn heti ja taisin lähettää 7-9 viestin ja kaksi vastasi. Molemmat olivat myönteisiä, mutta loput eivät vastanneet lainkaan. Monille laitoin turreissa viestin ja näkee, että viesti lähtenyt vastaanottajille, muttei mitään kieltäävääkään vastausta voitu laittaa. Itse laitoin Erokselle eilen tuomarikokeen menemään. Jos edes jollakin tavalla voisi auttaa näyttelytoimintaa.

Olen yrittänyt olla avuksi kisojen tuomaroinneissa, jotta esim. Veeran/Shadyn ei tarvitsisi tuomaroida ihan jokaista kisaa. Omillakin koirilla paljon omaa nimeä kisakalentereissa, mutta edes jonkun muun kalenterissa jotain vaihtelua. Jos siis tarvitsette tuomarointiapua niin pistäkää yv:llä, sillä tällä hetkellä innostusta löytyy!

Nyt aloin pistämään eteenpäin vuoden näyttelykoira-kilpailua. Toivon, että ihmiset tätä osaisivat arvostaa ja sen takian innostuisivat näyttelyitä järjestämään. Pisteet tosin lasketaan pelkistä kaikkien rotujen näyttelyistä, että voi olla, ettei kaikkia niin isoa näyttelyä halua järjestää.
If you can dream it you can do it

Avatar
Kurris
Kanada
Viestit: 1435
Liittynyt: Ma Helmi 13, 2012 4:06 pm
Paikkakunta: Oulu

Re: Koiranäyttelyiden lama-aika ja tuomariongelmat

#4 Viesti Kirjoittaja Kurris » Ma Joulu 30, 2013 1:55 pm

Ite en oo vain muistanut vastata. En keksi mitään muuta naurettavaa vastausta kuin sen että en oo muistanut. Sain vasta uuden roturyhmän tuomarioikeudet ja toivottavasti vähitellen jaksan lisää oikeuksia anoa... Joulukuu on itelle ollut ihan tappo kuukausi ja oon jaksanut juuri ja juuri roikkua mukana virtuaalikoirissa.

Toivon että tammikuu on helpompaa ja herään vähän mukaan noihin arvosteluhommiin aktiivisemmin.
Taukoilen

Avatar
Eros
Höpsö veitikka
Viestit: 5328
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 9:11 am
Paikkakunta: Stadi
Viesti:

Re: Koiranäyttelyiden lama-aika ja tuomariongelmat

#5 Viesti Kirjoittaja Eros » Ma Joulu 30, 2013 2:50 pm

16.12 heitettiin pois kaikki ne tuomarit, jotka eivät viestiini vastanneet. Nyt meillä on 16 aktiivista tuomaria, eli about puolet sai kenkää.

//Joo, elikkäs me ollaankin jo Sigin kanssa aihetta vähän pureskeltu tässä listan putsauksen yhteydessä.
Suurimmat ongelmat ovat tuomarien vähyys, jäljellä olevien tuomarien heikko vastausinto ja uusien tuwwien vähänlainen innostus kokeen tekemiseen. Taukolista siirtyi nyt mun sähköpostiin, kun näyttelyiden järjestäjät lähettivät tauko-merkinnästä huolimatta viestejä tuomareille. Kun tuomari taukoilee, hän ei saa näyttelyissä tuomaroida. Monet tuomarit jäi myös kuukausiksi virumaan tauolle, joten niitäkin on nyt potkittu pois.
Jos saan kuukaudessa esim. 5 koetta tarkastettavaksi, niistä yleensä ainakin 3-4 lähtee takaisin korjattavaksi virheiden takia. Eivätkä ne korjatut kokeet koskaan palaa, eli todella moni heittää hanskat tiskiin kun ei mene ekalla kerralla läpi. Ja virheitä löytyy yleensä aika paljon, tuntuu siltä ettei kukaan ole edes vilkaissut vFCI:n sivuja. (kun sieltä ne vastaukset aika nätisti löytyy)
Ehkä joku mainoskampanja pystyyn uusien tuomarien houkuttelemiseksi? :mrgreen: Tai ehkä joku kurssi, missä näitä asioita opiskellaan? Minä olen "urani" aikana muutaman tuomarin ihan alusta asti kouluttanutkin, mutta he ovat itse tulleet apua pyytämään. Tosin se on suhteellisen työlästä minulle.
Itse toivoisin että näyttelyiden järjestäjät pitäisivät enemmän pieniä rotu/ryhmänäyttelyitä, kuin niitä isoja KV-näyttelyitä. Harva jaksaa viedä isoa KV-näyttelyä loppuun, kun tuomarien saanti on hankalaa.

Avatar
Nath
Höpsö veitikka
Viestit: 7825
Liittynyt: Ke Kesä 11, 2008 11:06 pm

Re: Koiranäyttelyiden lama-aika ja tuomariongelmat

#6 Viesti Kirjoittaja Nath » Ti Joulu 31, 2013 6:04 pm

Olen huomannut sivustaseuraajana tämän saman tuomariongelman. Mulla on näin tuomarina se ongelma, että en halua tuomaroida näyttelystä toiseen samoja rotuja, koska kuten Shady sanoi niin ne eivät tuloksellisesti vie yhtään eteenpäin, kun pyörittelen samoille koirille sitä ERIä ja EH:ta. Ja toivoisin myös, että ne aktiivisemmatkin tuomarit vähän katsoisivat mitä rotuja ottavat, ettei joka toisessa näyttelyssä olis se sama nimi saman rodun perässä.
Toisaalta en uskalla ottaa kovin isoja rotuja tuomaroitavaksi, koska mulla tuntuu nyt taas olevan koko ajan jos jonkinlaista prokkista vireillä ja ne tärkeämpinä vievät sen oman aikansa. Nyt mulla onkin suunnitelmissa laajentaa oikeuksia, mutta ihan suoraan sanottuna laiskottaa alkaa kirjoittamaan niitä monen rivin koesanallisia oikeuksien laajentamisen takia, kun kuitenkin olen IRL-elämässä käynyt rakenneluennoilla ja muutenkin kiinnostunut koiran anatomiasta ja kuvittelen sitä kautta jotain rakenteista ja rotumääritelmien tulkitsemisesta osaavani. Vaikka nyt sainkin viestiä, että oikeuksien laajentamiseen ei tarvitse olla kuin se kolme rotua per ryhmä ja niissäkin vähintään kolme koiraa, niin silti se tuntuu jotenkin ylitsepääsemättömän hankalalta :D Ja kun tässä on kuitenkin tullut noita koiria arvosteltua se pari vuotta ja sanallisia rustaan joka tapauksessa mahdollisuuksien mukaan. Minusta omgoshin ehdottama porkkana oikeuksien laajentamisesta aikaisemman hyvin hoidetun työn perusteella olisi tässä mielessä ihan jees. Ymmärrän sen, että kun hyppää ihan jo roturyhmästä toiseen ja siellä tulee eteen ihan eri tyyppisiä koiria (vrt. FCI 1 ja FCI 10), niin ei riitä että sen rotumääritelmän lukee läpi vaan siellä pitää tajuta myös tyyppierojen päälle ja siksi on hyvä, että joku tsekkaa ne sanalliset ja katsoo miten paljon eri roturyhmäläisten eroista ymmärretään, mutta toisaalta jotenkin toivoisin, että jos sen homman on hoitanut jo aiemmin hyvin niin ei ihan nollapohjalta tarvitsisi lähteä laajennuksia hakemaan. Olin joku aika hakemassa oikeuksian 10-ryhmälle ja meinasin siihen samaan syssyyn tuomaroida muutaman rodun yhdestä Shadyn näyttelystä, mutta kun olis pitänyt ensin vääntää ne koesanalliset niin jotenkin se sitten jäi. Vaikka niitä koesanallisia voisikin myöhemmin käyttää itse käytännön tuomaroinnissa, niin koen silti tuon jotenkin liian hitaaksi keinoksi oikeuksien lisäämiseen. Mutta vika onkin mulla varmaan korvien välissä :mrgreen:

Mulla jää toisinaan tuomaripyyntöihin vastaamatta unohduksen takia. Saatan lukaista viestin pikaisesti, jäädä miettimään asiaa ja kappas sitten se asia unohtuu - etenkin, jos mulle laitetaan tuomaripyyntö PM:llä, mulle kannattaa ehdottomasti laittaa suoraan sähköpostia (koska en muutenkaan meinaa koskaan muistaa vastata privaviesteihin). Viime aikoina olen kyllä yrittänyt skarpata vastaamisessa, koska eihän se tosiaan vie kuin sen 10sek kun kirjoittaa vastausviestin.

Minua kiinnostaisi joskus kokeilla IRL-tyyppistä systeemiä, että kysellään tuomarit joilla olisi aikaa tuomaroida, mutta tuomarit eivät saa itse valita rotuja, mitä näyttelystä tuomaroivat. Tämä voisi vähentää niitä samojen naamojen käyttöä tietyillä roduilla. Tuohan voisi tuoda myös vähän jännitystä elämään :mrgreen:

Avatar
Kurris
Kanada
Viestit: 1435
Liittynyt: Ma Helmi 13, 2012 4:06 pm
Paikkakunta: Oulu

Re: Koiranäyttelyiden lama-aika ja tuomariongelmat

#7 Viesti Kirjoittaja Kurris » Ke Tammi 01, 2014 6:18 pm

Nath kirjoitti: Minua kiinnostaisi joskus kokeilla IRL-tyyppistä systeemiä, että kysellään tuomarit joilla olisi aikaa tuomaroida, mutta tuomarit eivät saa itse valita rotuja, mitä näyttelystä tuomaroivat. Tämä voisi vähentää niitä samojen naamojen käyttöä tietyillä roduilla. Tuohan voisi tuoda myös vähän jännitystä elämään :mrgreen:
Tää ois kiva!
Taukoilen

Avatar
Kendra
Höpsö veitikka
Viestit: 6241
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 1:19 pm

Re: Koiranäyttelyiden lama-aika ja tuomariongelmat

#8 Viesti Kirjoittaja Kendra » Ke Tammi 01, 2014 8:56 pm

Nath kirjoitti: Minua kiinnostaisi joskus kokeilla IRL-tyyppistä systeemiä, että kysellään tuomarit joilla olisi aikaa tuomaroida, mutta tuomarit eivät saa itse valita rotuja, mitä näyttelystä tuomaroivat. Tämä voisi vähentää niitä samojen naamojen käyttöä tietyillä roduilla. Tuohan voisi tuoda myös vähän jännitystä elämään :mrgreen:
Tämä olisi varmaan muuten hyvä idea, mutta siinä kohdin voi tulla ongelmia, että tuomarilla on joko omia koiria näissä määrätyissä roduissa sekä siinä, että aika ei riitä suurempien rotujen tuomarointiin. Ainakin omalla kohdalla pystyn tänä keväänä tuomaroimaan osallistujamääriltään pieniä rotuja ylppärilukemisen ja pääsykoelukemisen ohella, mutta joku iso bortsukehä nostaisi stressileveleitä aika paljon.

Ei siinä, eihän sitä menetä mitään, jos tuomaroi oman rotunsakin joskus, mutta kyllähän se ärsyttää hyllyttää omat koirat jossakin isossa kv näyttelyssä tai voittajanäyttelyssä, koska määrätyt :D Saahan siitä kieltäytyä, mutta meneehän se säätämiseksi.

edit. Niin jabber niin. Tiedetään. Mä sain vaan sen kuvan, että sä saat jo tuomariksi kysyttäessä sen ehdotuksen niistä roduista jotka tuomaroit.
  • It really doesn't matter if you're wrong or if you're right
    'Cause once you get the teeth in, nothing really fights
    Except for me, I do it like I got nothing to lose

Avatar
Juinttu
Höpsö veitikka
Viestit: 16209
Liittynyt: Ke Heinä 23, 2008 8:31 pm
Paikkakunta: avaruus
Viesti:

Re: Koiranäyttelyiden lama-aika ja tuomariongelmat

#9 Viesti Kirjoittaja Juinttu » Ke Tammi 01, 2014 9:09 pm

^ Voihan sen sanoa jo tuomariksi ilmoittautuessa ettei voi tuomaroida omia rotuja, eikä myöskään rotuja joissa on isompi osallistujamäärä? Nathin idea kuulostaa kyllä kivalta!
Oh look - I'm opening my box of care! Oh wait - it's empty!

Avatar
Nath
Höpsö veitikka
Viestit: 7825
Liittynyt: Ke Kesä 11, 2008 11:06 pm

Re: Koiranäyttelyiden lama-aika ja tuomariongelmat

#10 Viesti Kirjoittaja Nath » To Tammi 02, 2014 6:59 am

Siis ensin riittäisi pelkkä myöntävä vastaus ja vasta sitten mietitään rotuja. Ja tuomarilla pitää olla oikeus sanoa heti etukäten mitä rotuja ei voi/halua tuomaroida :) Minä itse asiassa kokeilen tätä käytännössä tuossa Fummen KV-näyttelyssä, Quattro sai päättää tuomaroimani rodut (yllättäen sain juuri ne, joiden tuomaroimista olen pitkään vältellyt, this is gonna be interrrrrresting! xD)

Avatar
Natali
Nostaa rautaa
Viestit: 904
Liittynyt: La Kesä 28, 2008 10:46 pm
Paikkakunta: Vaasa

Re: Koiranäyttelyiden lama-aika ja tuomariongelmat

#11 Viesti Kirjoittaja Natali » Pe Tammi 03, 2014 12:19 am

Tuli muuten mieleen tämä topikki. Jos me saataisiin lisää uusia harrastajia sen myötä myös kisoja järjestettäisiin enemmän ja todennäköisesti ainakin osa olisi myös kiinnostunut tuomaroimaan näyttelyissäkin.

Avatar
Kuunsirppi
Ei enää ikinä uudestaan
Viestit: 2253
Liittynyt: Ma Kesä 16, 2008 1:50 pm
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Re: Koiranäyttelyiden lama-aika ja tuomariongelmat

#12 Viesti Kirjoittaja Kuunsirppi » Ma Tammi 06, 2014 2:08 pm

Massiivinen markkinointiprojekti ns. epävirallisella puolella ei kyllä välttämättä olisi mitenkään haitaksi, ehkä joku innostuisi järkkäilemään kisoja :)
Gendarme's|vDL|YVNL
Vuoden 2011 Liitonpitäjä

Nyt on Muumilaaksossa asiat sen verran sekaisin, että paluu tapahtuu tässä kevään aikana, kun normaali järjestys on palautettu.

Taukoilee välillä ties minkä syyn takia, back in bisnes pääasiassa kuitenkin.

Avatar
Natali
Nostaa rautaa
Viestit: 904
Liittynyt: La Kesä 28, 2008 10:46 pm
Paikkakunta: Vaasa

Re: Koiranäyttelyiden lama-aika ja tuomariongelmat

#13 Viesti Kirjoittaja Natali » Ma Tammi 06, 2014 7:18 pm

^Jep ja sitten voitaisiin järjestää kysely siitä mitkä ovat virtuaalikoirailun ns. huonot puolet, miksi tuomaroiminen ei innosta (tai miksi se kiinnostaa), miten hommasta voisi saada helpompaa aloittelijoille. Eli siis selvitettäisiin ihan pohjamutia myöten mikä on aiheuttanut harrastaja määrän laskun. Myös esimerkiksi rautalangasta väännetty "näin aloitat virtuaalikoirailun" -tutoriaali voisi olla paikallaan, sillä oon saanut howrsen kautta kymmenittäin kyselyitä virtuaalikoirista (mulla on siis siellä esittelyssä sivulauseessa maininta että oon harrastanu vkoiria) ja en aina vaan jaksais vääntää samoja asioita rautalangasta. Muistan myös silloin kun itse aloitin niin olin ihan pihalla ja meni varmaan kuukausi ennen kuin oikeesti aloin ymmärtämään näitä juttuja. Silloin mulla kyllä oli apuna joku tutoriaali, jossa oltiin selitetty ihan juurtajaksain, miten tehdään vkenneli, miten käytetään freewebsiä, mitä täällä tehdään (eli kisataan koirilla, teetetään pentueita yms.) sekä miten ja missä se tapahtuu (tyyliin kisoihin voi ilmoittautua vFCI:n kautta, pentueet, myynti-ilmoitukset ja muu julkinen keskustelu hoidetaan turrilassa). En kyllä enää valiettavasti muista tosta tutoriaalista mitään, sen lukemisesta kun on kulunut jo seittemän vuotta. Noi jutut vaan tuntuu olevan aloittelijoille vaikeeta hahmottaa, varsinkin jos on tottunut howrsen ja furry-pawsin tapaisiin paikkoihin, joissa kaikki tapahtuu samalla sivustolla.

Avatar
Sigitius
Keilapallo
Viestit: 2339
Liittynyt: Ke Kesä 11, 2008 11:01 pm
Paikkakunta: Lahti
Viesti:

Re: Koiranäyttelyiden lama-aika ja tuomariongelmat

#14 Viesti Kirjoittaja Sigitius » Ma Tammi 06, 2014 7:34 pm

Joku tutoriaali ei olisi ollenkaan pahitteeksi. Kyllähän noita suntuubi-koirailijoita (esimerkkinä) välillä eksyy tänne, mutta jos kokonaisuutta voisi helpommin hahmottaa niin saataisiin niitä varmasti enemmän joukkoon. :)
Turrilassa on todella vähän virtuaalikoirailijoita lopettaneiden määrään verrattuna, ja tavallaan aika sisäsiittoistakin. Mua tavallaan häiritsee että kaikki pentuemarkkinointi jne tapahtuu turrilassa, joka taasen on suljettu foorumi ja käyttäjätunnuksen aktivoimisessa voi mennä hetki roskakäyttäjien takia (josta en syytä lainkaan admineiden epäaktiivisuutta tms, en edes tiedä kauan siinä menee, mutta ymmärrettävää jos tunnusta ei saa hetimmiten käyttöön).

Mulla on pienenä projektina saada piste-arvontakone takaisin helpottamaan tuomarointeja.
Joko teen sen itse (en tosin osaa, vielä.. :P) tai kaveri yrittää, lupasi ainakin kokeilla jos ehtii ja onnistuu.

Edit // Ja ton kyselyn voisin melkeinpä tehdä lomakkeena vFCI:n alle (kun se ajaa niin laajasti vkoira-asiaa) johon voisi halutessaan vastata vaik nimettömästi jos siltä tuntuu. Monivalintoja ja tekstikenttiä?

Avatar
Janina
Höpsö veitikka
Viestit: 10231
Liittynyt: La Joulu 13, 2008 8:54 pm

Re: Koiranäyttelyiden lama-aika ja tuomariongelmat

#15 Viesti Kirjoittaja Janina » Ma Tammi 06, 2014 8:58 pm

Eros kirjoitti:16.12 heitettiin pois kaikki ne tuomarit, jotka eivät viestiini vastanneet. Nyt meillä on 16 aktiivista tuomaria, eli about puolet sai kenkää.
Eli mulla ei enää oo tuomarioikeuksia kun en tuolla listalla oo? Mulla vaihtuu sähköposti koko ajan enkä muista katsella niitä vanhoja. :(

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: mia ja 5 vierailijaa