Sivu 1/2

VVL - sääntöuudistusta?

Lähetetty: Ti Tammi 21, 2014 6:08 pm
Kirjoittaja mikopon
Mennäänpä suoraan asiaan; valioituminen valjakkoajon saralla on turhan vaikeaa, ellei koira satu olemaan siperianhusky. Muiden rekikoirien omistajat joutuvat istumaan nurkassa pyörittelemässä peukaloitaan (vaikka olisikin enemmän kuin tarpeeksi rankingpisteitä), kun kisakokeita ei oikein heille järjestetä. Ja jos hyvällä lykyllä näitä ilmaantuisikin kisakalenteriin, tulee yleensä hylättyjä lähtöjä vähäisen osallistujamäärän takia. Ymmärrän toki että tällä on haettu realistisuutta, mutta tällä hetkellä valioituminen vain on melkeinpä mahdotonta hiljaisen kisanjärjestämisen myötä. Tästä minuun on otettu jo pariinkin kertaan yhteyttä, joten oli aika nostaa asia esille tännekin. Mitä mieltä olisivat ihmiset, etenkin valjakkoajoa harrastavat, jos kisakokeisiin hyväksyttäisiin kaikki valjakkorodut eikä eroteltaisi enään omiin luokkiinsa? Tai muut kuin siperianhuskyt samaan luokkaan, edes tällä tavoin nostaisi mahdollisuuksia koirille? Toivottavasti tästä nyt ymmärtäisi jotain, minä vetäydyn ottamaan hitusen lisää kuumelääkitystä...

Re: VVL - sääntöuudistusta?

Lähetetty: Ti Tammi 21, 2014 6:58 pm
Kirjoittaja Lyydia
Kannatan! Ainakin grönlanninkoirilla, alaskanmalamuuteilla ja samojedinkoirilla tulisi olla sama kisakoe (grönskeillä ja alaskanmalamuuteilla jo onneksi onkin). Näitä kolmea rotua on suhteellisen vähän mutta tarpeeksi, jotta saataisiin kahdenlaisia kisakokeita, näille ja siperianhuskyille. :) Sitten jos kys. rotuisten virtuaalikoirien lukumäärä kasvaisi, niin voitaisiin palata ennalleen kolmeen kisakokeeseen.

Re: VVL - sääntöuudistusta?

Lähetetty: Ti Tammi 21, 2014 8:55 pm
Kirjoittaja Sigitius
Kannatan myös.

Re: VVL - sääntöuudistusta?

Lähetetty: Ke Tammi 22, 2014 2:10 pm
Kirjoittaja Jacya
Ja minä kannatan, of course, kun asiasta itse olen piipittänytkin :lol:

Re: VVL - sääntöuudistusta?

Lähetetty: To Tammi 23, 2014 11:07 am
Kirjoittaja mikopon
Loistavaa! Hieno nähdä ettei olla Jacyan kanssa ainoita piipittelemässä tätä asiaa.

Tsekkailinkin tässä vARKY:n tietokantaa ja tarpeeksihan näitä palleroita kyllä löytyy kahdenlaisiin kisakokeisiin (täytyykin muistaa ilmoitella piakkoin omat grönskilapset listalle!). Toimisiko muidenkin mielestä tämä mitä Lyydia ehdotti (kisakokeissa enää, tai ainakin väliaikaisesti, 2 luokkaa)?

Re: VVL - sääntöuudistusta?

Lähetetty: To Tammi 23, 2014 4:08 pm
Kirjoittaja Jacya
^Joo! Eli huskyille oma kisakoe ja lopuille valjakkoroduille omansa, that's fine !
Mä haluan kans grönskin.. !

Re: VVL - sääntöuudistusta?

Lähetetty: Su Tammi 26, 2014 12:16 am
Kirjoittaja Shady
Saako valioitunut koira tai koira, joka on jo sen 65p. kerännyt jatkaa kisaamista normi lähdöissä?

Re: VVL - sääntöuudistusta?

Lähetetty: Su Tammi 26, 2014 7:24 am
Kirjoittaja Sigitius
^ Saa. Tai ainakin mun koirat on jatkaneet. :E

Sitä mun piti ihmetellä että nykyään ei vissiin ole enää olennaista merkitä kisakutsuihin juostaanko lähdöt lumella vai hiekalla? Mun aikaisempien huskyjen kisakalentereissa on ollut aina merkittynä alusta, jolla on juostu, mutta nykyään kisakutsuissa harvemmin edes mainitaan pohjaa.

Re: VVL - sääntöuudistusta?

Lähetetty: Su Tammi 26, 2014 1:08 pm
Kirjoittaja Lyydia
Heh, mä oon olettanut että virtuaalimaailmassa mennään oikeiden vuodenaikojen mukaan, että nyt juostaisiin tietty lumella ja kesällä sitten nurmella/hiekalla.. :D Mut jos se pitää merkitä niin jatkossa voin laittaa kisasivuille. Mutta onko koiran kisakalenterissa mitään merkitystä asialla, pitääkö merkitä?

Re: VVL - sääntöuudistusta?

Lähetetty: Ti Tammi 28, 2014 6:53 pm
Kirjoittaja mikopon
Shady: Saapi jatkaa normilähdöissä juoksentelua, miksipäs ei? Yleensä ihmiset vain valioitumisen jälkeen keskittyvät muihin lajeihin.

^Ei vaikuttanut olevan merkitystä kun yksi koirani valioitui kun en vielä itse VVL:n ohjaksissa ollut, eikä kisakalenterissa ollut merkitty pohjaa (ellen nyt aivan omiani muistele!). Luulen että onko tämä nyt vain jokaisen oman mieltymyksen mukaan nykyään? Itse ainakin pyrin merkitsemään lähtöjen pituuden koirien kisakalenteriin jollen pohjaa/alustaa muista. Ja tuohan toi realistisuutta merkkailla oikeiden vuodenaikojen mukaan.

Re: VVL - sääntöuudistusta?

Lähetetty: La Maalis 08, 2014 9:14 am
Kirjoittaja Kuunsirppi
Tuosta pohjasta tuli mieleen, että myöskään matkoja ei ole enää tänä päivänä aina merkitty kisakutsuun. Itse kun olen niitä pistänyt ylös :D

Re: VVL - sääntöuudistusta?

Lähetetty: La Maalis 08, 2014 12:38 pm
Kirjoittaja mikopon
Nyt tän pienen hiljaisuuden aikana ei ole näköjään tullut vastaväitteitäkään sääntöuudistukselle, niin mitäs sanotte ihmiset jos ajetaan tää kunnolla läpi? :) Aivan mielenkiinnosta, ja liiton toiminnan parantamiseksi, onko ihmisillä muita toiveita/ehdotuksia?

Re: VVL - sääntöuudistusta?

Lähetetty: La Maalis 08, 2014 2:17 pm
Kirjoittaja Lyydia
Joo kannatan edelleen.

Mulla olis ainakin henkilökohtainen toive sen osalta, että myös vARKY saisi järjestää noita suurkilpailuja (tarvitsisin kuitenkin lisää tietoa niistä mikoponilta :) ) ja anoa useamman kisan samalla kertaa. Silloin anoinkin sulle kolme kisaa eri päivinä samalla kertaa, mutta sanoit ettei se oo mahdollista, mutta nyt voisi kysyä muiden mielipiteitä. Mitä haittaa siitä olisi, jos olen varma, että saan hoidettua kisat loppuun? Ihmettelin myös sitä, miksei jokaisen kisan vip voisi olla samana päivänä? jos vaikka järjestäisin valjakkoajot päivinä 10.03, 11.03 ja 12.03 ja kaikissa olisi VIP 09.03. Tämä auttaisi siinä, että ilmoittautumiset ja tulokset saataisiin kaikki hoidettua samoihin aikoihin.

Esimerkkinä: myös vKTL:n säännöissä lukee "Ennen uuden kilpailun järjestämistä vanhojen kilpailuidesi tulee olla ehdottomasti loppuun vietyjä, eli tulosten tulee löytyä sivuilta. Ano vain yksi kilpailu kerrallaan.", mutta silti vähän aikaa sitten järjestettiin 7 päiväinen noutajien tanssitempaus samalla kertaa joissa oli sama VIP.

Ja siksi muuten järjestäisin samalla kertaa useamman kilpailun, koska valjakkoajoja järjestetään aika vähän, esim tokoon verrattuna (vtl 25 kisaa tänä vuonna ja vvl 15 kisaa).

Onko kenelläkään mitään sitä vastaan, että vARKY voisi myös järjestää suurkilpailuja ja useamman kilpailun kerrallaan?

Re: VVL - sääntöuudistusta?

Lähetetty: La Maalis 08, 2014 4:17 pm
Kirjoittaja Susityttö
musta ihan hyvin vois järkätä tollasia suurkisoja ja useamman päivän putkea, kun monissa muissakin lajeissa voi. Eikä siinä musta ole mitään haittaa. Esim toi vKTL:n sääntö on musta ihan liiton ensimmäiseltä sivulta, silloin kun se on perustettu.

Re: VVL - sääntöuudistusta?

Lähetetty: La Maalis 08, 2014 6:24 pm
Kirjoittaja mikopon
^^Itselläni ei ole mitään sitä vastaan, että vARKYkin järjestäisi suurkilpailuita - päinvastoin olisin ensinokassa auttamassa Lyydia sinua järjestämässä näitä. Lisää ehdotuksia ihmiset? :)