Sivu 1/1

VFCI - opas virtuaalikoirailuun (aloittelijan opas)

Lähetetty: Ke Elo 24, 2016 8:44 am
Kirjoittaja Timberwolf
Aiempaa aiheeseen liittyvää keskustelua voi lukea Virtuaalisen inspiraatiot -ketjusta.

Alla linkitetyt oppaat on kopioitu VFCI:n uusille sivuille ja niiden versiot on tarkistettu 8.-21.8.2016. Jos oppaisiin on tehty muutoksia tuolla ajanjaksolla tai sen jälkeen, ilmoitattehan asiasta esim. tässä topicissa.
[/size]

Virtuaalikoiramaailman sanasto -sivua ei ole keskeneräisyytensä takia viety vielä VFCI:n sivuille. vFCI: Pentuehaku on uudessa VFCI:ssä, mutta eri osiossa kuin muut oppaat.

-------------------------

Bittipiskit-chatissa kyselinkin jo yhden uuden oppaan perään. Puhuimme Sigitiuksen kanssa, että Turrilasta olisi hyvä kirjoittaa lyhyt esittely/"mainospuhe" myös VFCI:n sivuille, sillä Turrilaan viitataan monissa oppaissa sekä VFCI:n sivuilla muutenkin. Tähän foorumin esittelyyn olisi hyvä lisätä myös tiivistelmä "mitä kirjoitan minnekin" ja kuinka foorumilla yleensä käyttäydytään. Turrilan esittelyn pohjana voisi mielestäni hyvin käyttää täällä foorumilla olevaa "Tervetuloa Karvaturreihin! Aloittelijoiden opas" -opasta ja Turrilan sääntöjä.

Olisiko jollakulla mielenkiintoa kirjoitaa tätä Turrilan esittelyä?

Re: VFCI - opas virtuaalikoirailuun (aloittelijan opas)

Lähetetty: Ke Elo 24, 2016 9:15 am
Kirjoittaja Lansu_
Mie koitan hissukseen jatkaa tuota virtuaalikoiramaailman sanastoa. Se on jäänyt vähän unohduksiin, mutta olisi kuitenkin tarkoitus saattaa valmiiksi asti. :)

Re: VFCI - opas virtuaalikoirailuun (aloittelijan opas)

Lähetetty: Ke Syys 07, 2016 2:21 pm
Kirjoittaja Lyydia
Onko tämä jäänyt vahingossa pois vai puuttuneeko tästä jotain? :) Virtuaalisiin inspiraatioihin oon ton linkin lykänny mut on voinu hyvin mennä ohitse eikä se toki haittaa. Mutta ajattelin, että jos se kelpaa niin voisihan senkin oppaaseen lisätä! :)
Lyydia kirjoitti:Mä täällä ittekseni pommitan, mutta tein koiraurheilusta ohjeen. Myös näitä vanhempia ohjeita päivittelin: virtuaalikoira, kilpaileminen. Tuolta löytyy screenshotteja ihan teidänkin harrastajien kenneleistä, sanokaa jos ette halua että teidän virtuaalikoirasivu näkyy siellä mallina. Yritin etsiä mahdollisimman erilaisia malleja virtuaalikoirien tiedoista ja kisakalentereista. Kilpailusivulle tein uuden version osallistumisesta, jossa näkyy nyt tuo uusi kisakoodi.

vKUJ:n sivuilta en kyllä ihan kaikkia ohjeita löytänyt, mutta päättelin osan itse jo valioituneiden koirien sivuilta.
Yhdestä lajista koira valioituu keräämällä yhteensä 300 pistettä
Pisteisiin ei lasketa mukaan soveltuvuuskokeesta saatuja pisteitä eikä hylätyistä suorituksista saatuja pisteitä (alle 20p).
^ Esimerkiksi tuosta en löytänyt mainintaa sivuilta. Kolmella cc-valioituneella koiralla joiden sivuja katsoin, ei ollut ollenkaan alle 20p tuloksia merkittynä, eli niitä ei ilmeisesti laskettu mukaan. Myöskään ei olisi järkeä laskea soveltuvuuskokeiden pisteitä mukaan koirahiihdossa/pyöräilyssä, koska silloin pointterit eivätkä saksanseisojat saisi mahdollisuutta saada lähemmäs 100 pistettä kerralla (soveltuvuuskokeissa jaetaan pisteitä 0-100 ja normikilpailuissa vain 0-50). Näillä perusteilla lätkäsin tuon kohdan ohjeisiin, sanokaa jos vastustatte.

Mielestäni järjestön säännöissä ilmoitettu osallistumiskoodi on yhä virheellinen ("01.01.2016 astuu voimaan uusi osallistumiskoodi, täten jokaisen osallistuvan koiran tulee olla rekisteröity vFCIn rekisteriin: VTR-00000 KOIRAN VIRALLINEN NIMI / OHJAAJA<*br>"), sillä täällä en näe mainintaa että koiraurheiluun oltaisiin annettu eri koodi. Tuosta puuttuu siis koiran sivun osoite.

Siispä tuolta mun ohjeesta löytyy nyt tuo LUOKKA [rv] VTR-00000 rotukoodi <a href="#">koiran nimi</a>, ohjaaja<br>
Ja Timberwolf olit laittanu mulle viestiä tolla ajalla, olikohan 15.8. se päivämäärä mut siin luki jotain, että viesti on poistunut ennen ku oon kerinny näkee. Oliks se jotain semmosta mihin vielä voin antaa vastauksen vai ollutta ja mennyttä jo? :D

Re: VFCI - opas virtuaalikoirailuun (aloittelijan opas)

Lähetetty: Ke Syys 07, 2016 3:28 pm
Kirjoittaja Sigitius
On jäänyt epähuomiossa pois, me vahingossa hukattiin yhdessä vaiheessa kaikki oppaiden linkit mitä ihmiset oli meille antaneet niin voi olla että yksi on jäänyt välistä kun ollaan kalasteltu niitä pitkin turrilaa takaisin. :lol:

Timbe taisi kysellä jonkun oppaasi kuvien tekijäinoikeusmerkinnöistä, mutta koska et vastannut niin kuvat korvattiin. Ei siis mitään maata mullistavaa. :)

Re: VFCI - opas virtuaalikoirailuun (aloittelijan opas)

Lähetetty: To Syys 08, 2016 1:25 pm
Kirjoittaja Lyydia
Ok asia selvä siis! :)

Re: VFCI - opas virtuaalikoirailuun (aloittelijan opas)

Lähetetty: Pe Syys 09, 2016 6:40 pm
Kirjoittaja Timberwolf
Joo, kyse oli noista copyista! Lisäsin nyt tuon koiraurheiluohjeen myös VFCI:iin. :)