Mestaruuskilpailut käyttölajeihin

Virtuaalimaailmaa ja -koiria koskevat asia-aiheet.
Viesti
Julkaisija
Avatar
Timberwolf
Höpsö veitikka
Viestit: 5765
Liittynyt: To Kesä 12, 2008 11:59 am

Mestaruuskilpailut käyttölajeihin

#1 Viesti Kirjoittaja Timberwolf » Ke Heinä 25, 2018 10:29 am

Chatissa heräsi keskustelua siitä, että virtuaalikoiran kisaura tyssää aina valioitumisiin, kun taas virtuaalihepat voivat kisata vaikka hamaan tappiin! Turrilassa taisi joskus olla keskustelua mestaruuskisoista (mulla on aamukahvi edelleen juomatta, joten en jaksa etsiä sitä :D) ja se muistuikin mieleen, kun selailin chatin jutustelua.

Tää on vasta ihan mietintä- ja kehittelyasteella, mutta olisiko siistiä päästä jatkamaan virtuaalikoiran kisauraa vielä valioitumisen jälkeen? Mulla pyörii päässä tämmöinen aihio:
  1. Valioituneille koirille järjestetään kilpailuja, joista kerätään ranking-pisteitä
    • Voisiko pisteitä kerätä jo alemmista luokista, esim. luokkavoitoista?
    • Pisteet nollataan aina vuoden vaihtuessa.
  2. Pisteiden perusteella koira saa kilpailuoikeuden mestaruuskilpailuihin.
  3. Mestiksiä voisi olla esim. PM, SM/muut maat?, EM ja MM, mutta aloitellaan varmaan pienemmällä kavalkadilla, esim. vain SM + MM.
  4. Riittävän korkealle yltäneet yksilöt pääsevät osallistumaan aina seuraavan tason mestaruuskilpailuun, eli piirimestiksistä SM:iin, SM --> EM, EM --> MM.
  5. Osallistuneet koirat saavat kustakin mestaruuskisasta voittajatittelin, esim. agilityssa MM-voittajan titteli voisi olla vAGIWCh-18/vAGIMM-18

Ajatuksia, kehitysideoita? Halukkaita alkaa pyörittämään tämmöistä?

Pisteytysjärjestelmää voitaisiin varmaan kopioida vuoden näyttelykoira -skaboista?
Pisteiden ilmoittamiseen voisin etsiä aikaa koodata ranking-listan, johon ilmoitetaan koiran rekisterinumerolla koiran saamat pisteet.
Kuva

Vuoden avulias 2008, 2009, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018
Vuoden lempinimien kerääjä 2008, 2009, 2010
Vuoden kaikkien kaveri 2015, 2016, 2017
Vuoden avatar 2015
Vuoden liitonpitäjä 2017
Vuoden aktiivikävijä 2018
Vuoden koirapersoona 2018 - Kettu ♥

Avatar
Juinttu
Höpsö veitikka
Viestit: 16209
Liittynyt: Ke Heinä 23, 2008 8:31 pm
Paikkakunta: avaruus
Viesti:

Re: Mestaruuskilpailut käyttölajeihin

#2 Viesti Kirjoittaja Juinttu » To Heinä 26, 2018 8:11 am

Mä vähän pohdin että mikä olisikaan paras systeemi. Maakohtaiset kisat olisi toisaalta kiva idea, mutta toisaalta kun virtuaalikenneleitäkin on niin ikään ympärimaailman, niin menisikö liian hankalaksi järjestää näitä niin että saisi mitenkään realistisen aluekohtaisia kisoja? Onko aluekohtaiset kisat välttämättömyys, vai riittäisikö esim. että on tietyn lajin mestaruuskisat?
Vähän plagioiden hevosten laji-cup -kisoja, että olisi samaan tapaan osakilpailuja/cup-kisoja 11 kertaa vuodessa. Pyrkimys järjestää joka kuukausi tammi-marraskuusta. Toki tämä vaatii ja riippuu järjestäjien innokkuudesta. Vaikka keltään se kai ole hirveästi pois jos hiljaisempana kuukautena sitten sen kuun osari jäisi välistä. Näitä voisi järjestää kuitenkin "kuka vaan", kriteerinä että on ennestään järkännyt esim. 5 kyseisen liiton alaista kisaa tai tietyn määrän virtuaalikoirakisoja ylipäänsä. Kisojen järjestäjiä voisi huudella ja listata alkuvuodesta tai aina pari kuukautta eteenpäin vaikkapa täällä turrilassa ja keskustassa.
Vuoden lopussa olisi edelleen samaan tapaan isompi mestaruuskisa, kuin on ollut aiemminkin.

Itse kisoissa järjestettäisiin lajin kaikki luokat. Mietin tätä nyt eniten agilityn/tokon kannalta, mutta tää on varmaan sovellettavissa muihinkin lajeihin. Ja näitä osareita voi järkätä mistä vaan lajista niin kauan kun innostuneita järjestäjiä piisaa.
Luokkiin osallistumisehtona on yksi 1-tulos/hyväksytty tulos/sijoitus kyseisestä luokasta ennaltaan, joka löytyy listattuna koiran sivulle. Eli vaikka koiralla olisi jo TK2, se voisi edelleen osallistua osakilpailussa tokon AVO-luokkaan. Jos kyseisellä koiralla kuitenkin on jo 1-tulos VOI-luokasta, tulee sen sen sijaan osallistua VOI-luokkaan.
Kaikissa luokissa jaettaisiin pisteitä. En tiedä olisiko hyvä systeemi, että ylemmissä luokissa pisteitä tulisi enemmän. Esimerkiksi tokon ALOssa 1-tuloksesta saisi 3 pistettä, kun EVLssä 1-tuloksesta voisi saada jo vaikka 6 pistettä. Ja olisiko pistemäärä aina vakio, vai riippuisiko se osallistujamäärästä.

Näitä pisteitä keräämällä tietyn määrän, voi hakea koiralleen arvonimeä. Tätä pitää vähän funtsia, että mikä olisi hyvä alaraja että matalammissa kisaavilla olisi realistinen mahdollisuus, mutta se ei tulisi ylemmissä kisaaville noin vaan itsestään. Vuoden vikassa mestaruudessa pisteitä tulisi enemmän ja siellä tuttuun tapaan edelleen luokkavoittajat saisi tittelinsä, eli tämä ei sulkisi niitä pois. Loppuvuodessa yhteenlaskettujen pisteiden kautta eniten pisteitä kerännyt olisi näiden osarien mestari, eli välttämättä vikaa mestaruutta voittanut ei kuitenkaan olisi välttämättä näiden kisojen mestari.

Kysykää tarkennuksia jos/kun mun sepustus oli hirveän epäselvä. :D
Oh look - I'm opening my box of care! Oh wait - it's empty!

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa