Sivu 1/1

Pennuille voittaja & muotovaliotittelit

Lähetetty: Pe Elo 24, 2018 2:19 pm
Kirjoittaja Shady
Itse olen aihetta pyöritellyt mielessä jo jonkun aikaa ja nyt kun asia tuli puheeksi facebookin bittipiskit chatissa lienee aihetta laittaa keskustelua pystyyn fooruminpuolelle.

Pentukuvilla kisaaminen on ollut aina aika turhan tuntuista, koska ainut mitä varsinaisesti pennut voivat saavuttaa on vuoden pentu maininta, joka sekään ei ole varsinainen titteli. Olisiko siis aika antaa hieman enemmän arvostusta myös pentuluokkalaisille?

Ehdotuksena olisi, että pennut tulisivat saamaan voittajanäyttelyissä tittelin junnujen ja vetskujen tapaan. Sen lisäksi asetettaisi määrä ROP-jun voittoja, joiden jälkeen pennusta tulisi "muotovalio", tämä ei olisi maakohtaista.

Tittelit voisi mennä esimerkiksi seuraavasti:
- 5kpl ROP-pentu voittoja ja koira saa tittelin PuppyCh
- 5kpl ROP-pentu voittoja ja koira saa tittelin vPEN MVA
- Voittajanäyttelyissä ROP- ja VSP-pentu saa tittelin vXXPW-00 eli esim. vFINPW-18

Alunperin mietitty titteliä vPEN MVA, joka olisi selkeä ja samankaltainen kuin aikuisten muotovalionarvot. Tämä ei kuitenkaan suurta suosiota herättänyt keskustelussa, joten ehdotuksena olisi myös täysin muista muotovalionarvoista poikkeava, ehkä hieman paremmin suuhun sopiva PuppyCh. Muita ideoita saa laitella ilmoille!

Mitä mieltä turrit ovat pentujen näyttelyarvon nostamisesta ja onko muita kehitys ideoita ajatukselle?

Re: Pennuille voittaja & muotovaliotittelit

Lähetetty: Pe Elo 24, 2018 4:37 pm
Kirjoittaja Juinttu
Laitetaan tännekkin, että kannatan ideaa. Ja tuo PuppyCh voisi olla kiva valiotitteli!

Re: Pennuille voittaja & muotovaliotittelit

Lähetetty: Pe Elo 24, 2018 10:06 pm
Kirjoittaja eilwen
Kiva idea! PuppyCh tittelinä kiva, erottuu ”oikeista” valioista mutta kuulostaa ja on selkeästi oikea titteli.

Re: Pennuille voittaja & muotovaliotittelit

Lähetetty: Pe Elo 24, 2018 10:39 pm
Kirjoittaja nisha
Kannatan myos! Ja minakin PuppyCh tittelin kannalla, se selkeasti erottuu muista :) Ja tuo 5 x ROP-pentu titteliin kuulostaa oikein hyvalta.

Re: Pennuille voittaja & muotovaliotittelit

Lähetetty: La Elo 25, 2018 9:35 am
Kirjoittaja Nikke
Loistava idea!

Kannatan 5kpl ROP-pentu voittoja ja koira saa tittelin PuppyCh!
Myös kiva lisä voittajanäyttelyihin vXXPW-00

Re: Pennuille voittaja & muotovaliotittelit

Lähetetty: Su Elo 26, 2018 9:33 am
Kirjoittaja Janina
Kannatan PuppyCh:ta enemmän kuin pentumuotovaliota, mutta jäin pohtimaan yhtenäisyyttä. Suurin osa muista titteleistä ja arvoista on kuitenkin suomeksi (muotovalio, juniorimuotovalio, rotunsa paras, vastakkaisen sukupuolen paras, ryhmänsä paras...) Sekä itse pentuluokkakin on suomeksi, niin jotenkin etäisesti ei oikein vieläkään mun suuhun sovi se, että pentuluokasta tulisi PuppyCh:ita eikä pentu-jotain. Tälle voisi ehkä uhrata ajatuksen, jos kenelläkään tulisi mitään mieleen, vaikka lopullinen versio olisikin sitten se PuppyCh. Olisi ehkä parempi heittää tällainen kannanotto jos itsellä olisi jotakin ehdotettavaa, mutta no, kerron jos tulee mieleen. :DD

Re: Pennuille voittaja & muotovaliotittelit

Lähetetty: Ti Loka 02, 2018 7:42 pm
Kirjoittaja nisha
Tämä on ollut kovin mielessäni jälleen. Pitäisikö nuo pentuvoittajatittelit ottaa käyttöön ensi vuoden voittajista alkaen?

Ja kun/jos tämä systeemi otetaan käyttöön, niin olisiko pennun mahdollista valioitua myös jo ennestään kerätyillä ROP-pentutuloksilla, tai mikäli viittä ei ole vielä saatu, niin vanhat tulokset lasketaan silti mukaan? Näyttelyitä ei niin montaa enää järjestetä, että valioituminen saattaisi kestää tuhottomankin kauan.

Entäs kun pentu on jo PuppyCh, voiko se silti osallistua pentuluokkaan, ja kerätä lisää ROP-pentutuloksia (ja mahdollisia pentuvoittajatitteleitä)? ROP-pentutulosta kun ei voi siirtää seuraavalle niinkuin SERTin voisi. Englannissahan on IRL tämmöinen meininki, ei ole valioluokkaa olemassakaan, joten valiokoira voi kerätä SERTin muiden edestä niin monta kertaa kun omistaja sen haluaa rotuun ilmoittaa (ja jos se jatkaa pärjäämistä) :roll:

Vai pitäisikö tähän ottaa joku muu kuin KP jaettavaksi mukaan, joku pentuserti, jos pentuvalio kisaa mukana ja voittaa, niin sen voisi ainakin siirtää seuraavalle KPn saaneelle. Vai onko jotain muuta ajatusta tai ideaa? Pentu ei saisi enää kisata pentuluokassa valioitumisen jälkeen, tai olisi pakko alkaa kisaamaan junnu(tai muussa)luokassa uusilla kuvilla, mutta pentutittelin saa pitää tittelirivissä?

Re: Pennuille voittaja & muotovaliotittelit

Lähetetty: Ke Loka 03, 2018 11:19 pm
Kirjoittaja Shady
Joo ne vois ottaa käyttöön alkaen tammikuusta niin pysyy selkeänä kaikille :)

Ehdottomasti vanhatkin tulokset lasketaan, niinkuin on laskettu esimerkiksi CACIB uudistuksessa.

Kyllä, pennun kisaura ei pysähdy "valioitumiseen", koska se on ehkä enemmänkin maininta, kuin valioituminen. Pentuja on kuitenkin myös niin vähän, että niiden kohdalla on turha alkaa miettimään mitään siirtoja. Eikä mun mielestä se tässä pentu tittelissä ollutkaan tarkoituksena, että pentu ei enää keräisi niitä PuppyCh titteliin vaadittavia tuloksia sen saannin jälkeen.

Mä siis jättäisin kaikki ylimääräiset pentusertit ja seuraavalle siirtämiset pois. Se voittaa sen ROPin, joka on siihen oikeutettu ja that's it. Eihän esim VSP-pentuna olo auta mitään PuppyCh:n pisteiden keräyksessä.

Re: Pennuille voittaja & muotovaliotittelit

Lähetetty: Ke Loka 03, 2018 11:36 pm
Kirjoittaja nisha
^ Olen samaa mielta! Paras ehdottomasti ilman mitaan lisaturhuuksia, pidetaan simppelina :)

Re: Pennuille voittaja & muotovaliotittelit

Lähetetty: Ke Helmi 20, 2019 4:40 pm
Kirjoittaja nisha
Mä tuun tänne kysäisemään kysymyksen. :D Pitäisikö ROP-pentuvoitot olla väh. kahdelta eri tuomarilta, vai voiko kaikki olla samalta? Toivottavasti tämä lisäys päivitettäisiin näyttelysääntöihin ajan kanssa, niin ihmiset hoksaavat myös tämän uudistuksen!

Pohjoismaiden voittajassa on pentuvoittajatittelit jaossa, kuten myös ne hienosti olivat jo Euroopanvoittajassakin tarjolla!

Re: Pennuille voittaja & muotovaliotittelit

Lähetetty: Pe Helmi 22, 2019 7:37 pm
Kirjoittaja Pika
Elikkä siis tämä sääntö on nyt voimassa? Kun selailin nlysääntöjä, niin ei tätä oltu lisätty sinne, niin mietin että saanko nyt lisätä tuon PuppyCh mun pennuille (jotka ois siihen oikeutettuja)? 😁 Lisään myöskin Suomen voittajan sivuille informaatiota pentutitteleistä!

Re: Pennuille voittaja & muotovaliotittelit

Lähetetty: Pe Helmi 22, 2019 9:39 pm
Kirjoittaja Shady
Sääntömuutos lisätty VFCI sivuille. Samalla sääntösivulle lisätty voittajanäyttelyissä jaossa olevat tittelit selvyyden vuoksi.

Re: Pennuille voittaja & muotovaliotittelit

Lähetetty: Pe Helmi 22, 2019 10:46 pm
Kirjoittaja nisha
Iso kiitos Shady, hyvältä näyttää VFCI:n sivuilla ♥