Sivu 1/1

PIVIKOille lisäluokat?

Lähetetty: Pe Elo 24, 2018 3:04 pm
Kirjoittaja Shady
Vuosien varrella on aina silloin tällöin noussut keskusteluun PIVIKOt ja niiden luokat. On toivottu mm. luokkaa muille kuin rakennekuville ja luokkaa, jossa arvioidaan piirtotyötä, eti rakennetta.

Nyt saattais olla aika alkaa jalostamaan näitä ajatuksia eteenpäin?

Muu kuin rakennekuva luokka
- Pääkuvaluokka?
- Harrastuskuvaluokka, esim noutaja työssää, agility jne?
- Näistä luokista olisi mahdollista saada tietty titteli pisteytyksen mukaan.

Pisteytys voisi tapahtua niin, että aina ensimmäiset 3-5 saisi tietyn määrän pisteitä, vähän samalla tavalla kuin vaikka vuoden koira kilpailussa. Ensimmäinen saisi vaikka 10p, toinen 8p, kolmas 6p jne. Kun koira on kerännyt luokasta tietyn pistemäärän se saisi tietyn tittelin. Näitä titteleitä voisi olla porrastetusti. Esimerkiksi kun koira on kerännyt 50p se saa tietyn tittelin ja kun se on kerännyt 100p se saa toisen tittelin jne. Luokat eivät olisi maakohtaisia.
Piirtotyötä arvosteleva luokka
Tähän luokkaan mulla itselläni ei varsinaisesti ole ajatuksia. Tätä saisi lähteä ideoimaan ihmiset, jotka tämmöistä luokkaa ovat kaivanneet.
Luokassa voisi edetä samanlaisella pisteytyksellä kuin edellämainitulla, tai luokassa voisi antaa pisteitä tiettyjen osa-alueiden mukaan. Esimerkiksi asteikolla 1-10p ja osa-alueita voisi olla vaikkapa väritys, ääriviivat, tausta, rodunomaisuus tmv.
Nyt kaikki aivosolut käyttöön ja lähdetään yhdessä jalostamaan näitä hyvin raakile ideoita!

Re: PIVIKOille lisäluokat?

Lähetetty: Pe Elo 24, 2018 3:10 pm
Kirjoittaja Elisa.
Joo kyllä, todellakin luokkia ns. lisäkuville :) Olis todella kiva, ettei tarvitsis aina piirtää pelkkiä rakenteita.. itse kun piirrän vain näyttelyiden vuoksi :D
Mutta jos juurikin esimerkiksi harrastus- tai muista tilannekuvista saisi myös omia arvonimiä tai niille olisi luokkia ylipäätään, sais koiratkin kivempia gallerioita ja muutenkin olisi mukavampi piirtää. Että kyllä peukkua ylös täältä päin!

Re: PIVIKOille lisäluokat?

Lähetetty: Pe Elo 24, 2018 3:16 pm
Kirjoittaja Shady
Mietin, et olisko nää luokat sitten 1per koko näyttely, FCI ryhmä kohtaisia vai rotukohtaisia? Rotukohtaisena tuo pisteytys pitäisi miettiä uudelleen, koska kilpailua ei olisi, joten kaikki olis aina 10p koiria :D

Olisko siinä ideaa, että näyttelyn järjestäjä saisi itse päättää rajat lisäluokan sisällölle?

Esimerkiksi voisi olla koko näyttelyn roduille luokat:
- Agilitykuva
- Leikkikuva
- Juoksukuva
- Tokokuva
- Pääkuva
- jne.

Halutessaan näihin kenties voisi laittaa osallistujarajoituksen vaikka max 20 koiraa/luokka ja omistajarajoituksen vaikka max 2koiraa/omistaja. Tämä toimii ainakin hevospuolella ihan kivasti.

Olisko näiden lisäluokkien pisteet luokkakohtaisia vai laskettaisiinko kaikki lisäluokat samaan pisteytykseen? Mä ehkä suosisin mieluiten sitä, että kaikki lasketaan samaan ja vaikka rajoitetaan sitä, kuinkamoneen eri lisäluokkaan koira voi osallistua samassa näyttelyssä.

Re: PIVIKOille lisäluokat?

Lähetetty: Pe Elo 24, 2018 3:29 pm
Kirjoittaja Elisa.
Vai olisko järkevää esim luokka "harrastuskuvat" jotka sisältää kaikenlaiseet lajiharrastuskuvat, sitten erikseen vaikka pääkuvat ja muut kuvat. Ja tietty hyvä, että näyttelyn järjestäjä saa päättää järjestetäänkö "lisäkuva/muu kuva"-luokkia, mutta toki siihen olis hyvä kannustaa :) PIVIKO harrastajilla tuskin kuitenkaan on vielä kovin paljon muita kuin rakennekuvia koiriensa sivuilla.

EDIT. ja rajoitusjutut kuulostaa ihan hyvältä.

Re: PIVIKOille lisäluokat?

Lähetetty: Pe Elo 24, 2018 3:45 pm
Kirjoittaja Shady
Siis juuri sitä ajoin takaa, et liiton puolelta ei asetettaisi rajoituksia sen suhteen millainen sen luokan pitää olla vaan järjestäjä saisi päättä. Luokka voisi olla just yleisempi kaikille harrasteille, tai tiukemmin rajattu tietyn tyyppisille kuville.

Re: PIVIKOille lisäluokat?

Lähetetty: Pe Elo 24, 2018 3:52 pm
Kirjoittaja Elisa.
Mun mielestä ainakin ensi alkuun olisi hyvä, jos kaikki harrasteluokkien kuvat sisällytetään tuohon harrastekuviin, koska niitä lisäkuvia ei välttämättä tällä hetkellä ole juurikaan :D Sitten kun niitä rupeaisi olemaan enemän, voisi niitä lajikuvaluokkia erikseen jakaa tietyille.

Re: PIVIKOille lisäluokat?

Lähetetty: Pe Elo 24, 2018 4:09 pm
Kirjoittaja Shady
Totta. Tästähän voisi tehdä vaikka jonkun testikierroksen johonkin/joihinkin voittajiin nyt syksyllä ja katsoa millaista olis osanotto ja sen pohjalta asettaa tai olla asettamatta rajoituksia luokan sisällön suhteen.

Jos ottais tän vaikka kokeiluun Ruotsin ja Ranskan voittajiin. Voisin nää laittaa molemmat tulille tonne lokakuun alkuun.

Kokeiluun vois ottaa vaikka sitten sen harrastekuvaluokan ja pääkuvaluokan. Pääkuvat ainakin mun mielestä kannattaa pitää erillään harrastekuvista, koska niitä olis aika vaikea vertailla keskenään..

--

Tähän voin ottaa tuon piirtotyö luokankin, jos sille saadaan kehitettyä tarkempia speksejä millaista siitä luokasta haluttaisiin. Muistaakseni sä Elisa siitä luokasta joskus mainitsit, et olis kiva, jos joskus pivissä arvostettaisiin sitä työtä eikä vaan rakennetta. Muistatko oliko sulla jotain spesifimpää ajatusta sen suhteen?

--

Pisteytyksestä.
Kannattaisko harrasteluokkien pisteytyksen olla vakio vai oisko ideaa pisteiden määrän määräytyvän osallistujien määrästä? Näin homma olis tasavertaisempaa eri näyttelyiden ja eri luokkien kesken (ainakin, jos eri lajeille aletaan järkkäämään omia luokkia).

Vakiona se vois olla
1. 10p.
2. 8p.
3. 6p.
4. 4p.
5. 2p.

Muuttuvana se vois olla
1. (20) 10p. - (10-19) 8p. - (1-9) 6p.
2. (20) 8p. - (10-19) 6p. - (1-9) 4p.
3. (20) 6p. - (10-19) 4p. - (1-9) 2p.
4. (20) 4 p. - (10-19) 2p. (1-9) 0p.
5. (20) 2p. - (10-19) 0p. (1-9) 0 p.

Omasta mielestäni muuttuva olis paras ja reiluin.

Re: PIVIKOille lisäluokat?

Lähetetty: Pe Elo 24, 2018 5:11 pm
Kirjoittaja Juinttu
Nää kuulostaa hyvältä! Osallistujien määrästä riippuvainen pisteytys on järkevä, ja ainakin alkuun varmaan hyvä että on yksi esim. harrastekuvaluokka/näyttely, johon osallistuvat kaiken rotuiset.
Toi on kans hyvä, että piviko antaa suosituksensa vaikka että luokat on harrastekuva, pääkuva, muukuva, mutta halutessaan voi järjestää vaikka luokan agilitykuville? Mites jos mulla on vaikka ryhmänäyttely ryhmän FCI1 koirille jossa järjestän harrastekuvaluokan, niin voiko siihen osallistua myös muut kuin FCI1-koirat? Että onko nää aina avoinna kaikille (ellei toisin mainita)? Ainakin toisi lisää kilpailua jne, joka lienee ihan positiivinen asia.
Voiko koira osallistua samaan aikaan rotukehään ja lisäluokkaan? Tai useampaan lisäluokkaan? Näyttelyiden määrään nähdenhän tämä voisi olla ihan hyvä idea että koira voisi osallistua vaikka kaikkiin luokkiin. Reippaammin koiralleen kuvia piirtänyt saa myös isommat rewardit siitä.

Re: PIVIKOille lisäluokat?

Lähetetty: Pe Elo 24, 2018 5:18 pm
Kirjoittaja Shady
Juinttu kirjoitti:
Pe Elo 24, 2018 5:11 pm
Toi on kans hyvä, että piviko antaa suosituksensa vaikka että luokat on harrastekuva, pääkuva, muukuva, mutta halutessaan voi järjestää vaikka luokan agilitykuville?
Tää olis alkuun varmasti se järkevin toimintatapa.
Juinttu kirjoitti:
Pe Elo 24, 2018 5:11 pm
Mites jos mulla on vaikka ryhmänäyttely ryhmän FCI1 koirille jossa järjestän harrastekuvaluokan, niin voiko siihen osallistua myös muut kuin FCI1-koirat? Että onko nää aina avoinna kaikille (ellei toisin mainita)? Ainakin toisi lisää kilpailua jne, joka lienee ihan positiivinen asia.
Mä ajattelisin sen niin, että lisäluokat on avoinna samoille roduille kuin itse näyttely. Eli jos olis FCI1 ryhmän ryhmis ni sitten osallistumisoikeus olis vain FCI1 koirilla. Tätä vois tietty antaa rajata pienemmäksi just esimerkiksi sillä, että jos halutaan noutajien rodunomaisista kuvia niin se olis luonnollisesti avoin vain noutajille, eikä kaikille FCI8 koirille jne.
Juinttu kirjoitti:
Pe Elo 24, 2018 5:11 pm
Voiko koira osallistua samaan aikaan rotukehään ja lisäluokkaan? Tai useampaan lisäluokkaan? Näyttelyiden määrään nähdenhän tämä voisi olla ihan hyvä idea että koira voisi osallistua vaikka kaikkiin luokkiin. Reippaammin koiralleen kuvia piirtänyt saa myös isommat rewardit siitä.
Mun mielestä ei olis mitään järkeä evätä koiralta osallistuminen rotukehään ja lisäluokkaan samassa näyttelyssä, koska niissä kisataan eri kuvilla ja eri tittelistä. Tuota useempaan lisäluokkaan osallistumista sen sijaan mä haluaisin rajoittaa, koska jos otetaan käyttöön tuo 20 koiran rajoitus lisäluokissa niin olis se aika tylsää, jos samat koirat täyttää kaikki lisäluokat. Mun mielestä maximi vois olla esimerkiksi 2 lisäluokkaa per koira/näyttely. Nyt alkuunhan se ei paljoa rajoittaisi, mutta sitten jos/kun alkaa tulla tiiviimmin rajattuja lisäluokkia niin silloin siitä olisi hyötyä.